Новини

Световно по Стрелба с револвер от гърба на коня...

 

От днес (1-ви  Март 2012 год.) в Хюстън – Тексас, започна Световното първенство по стрелба

от гърба на коня, зрелищната надпревара на СMSA (Каубойската Асоциация за стрелба от 

гърба на коня) ще продължи до събота (3-ти  Март 2012 год.).


  Доброто настроение и забавление са гарантирани...

  Гледайте на живо от Хюстън - Тексас на: http://www.cowboymountedshooting.com/
Продължава...
 
Ние от Western.bg, решихме да разчупим границите
Приятели и любители на конете и ездата, ние от Western.bg, държим да ви информираме, че на нашата страница започваме да публикуваме продукти, информация и новини не само в сферата на уестърн ездата, но и във някои други конноспортни дисциплини и направления.
 
Новия магазин на Western.bg вече работи

Заработи и новият ни магазин. Както в София, така и във Враца вече можете да намерите всичко необходимо за отглеждането, грижата за конете и не на последно място за езда: седла (уестърн и английски), юздечки, дрехи и аксесоари, хранителни добавки, шампоани, спрейове, ботуши, шапки и подкови...

Всичко това вече и във Враца на адрес ул."Христо Ботев" №72 (съвсем близо до светофарите на площад "Руски").

Продължава...
 
Кънтри Уест Фест Банкя

В събота и неделя 14 и 15 май за пръв път в България се проведе Кънтри Уест Фест  .

За всички любители на кънтри музиката и каубойския начин на живот имаше по нещо:

Хубава музика

Продължава...
 
Ник Хил
Продължава...
 
Пейнтовете затвърдиха своите позиции в рейнинга

Пейнтовете затвърдиха своите позиции в рейнинга

 

2010 година беше много успешна за конете от породата пейнт хорс и тяхното представяне в дисциплината рейнинг

  

Продължава...
 
ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ

ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ

От  30 август до 5 септември в Кройт Германия ще се проведе ЕВРОПЕЙСКИЯ ПЕЙНТ ХОРС ШАМПИОНАТ.

За повече информация:

http://www.euro-paint.info/
 
Курс за подрязване

На 9ти септември в село Липница Врачанско от 11:00 часа ще се проведе семинар за подрязване и поддръжка на копитата.

Семинара ще се води от Ник Прайс  Англия. Цена за участие 25 лева. Ще може да се правят снимки и видео.

 Nick Price – (qualified AANHCP (Association for the Advancement of Natural Horse Care Practices)Field Instructor and Clinician)

за повече информация се обадете на тел 0888 840210

 
Western.bg със своя страница във Facebook
Western.bg със своя страница във Facebook - станете наш фен.
 
Транспортиране на кон до Англия.

Благодарение на факта, че напоследък доста пътувахме до Англия и сега, както винаги става, познати на едни познати се обадиха и попитаха дали не можем да транспортираме коня им от едно село близо до Бургас, до едно село близо до Лондон . Така и така пътувахме до Англия защо да не вземем един кон с нас в тази посока. Всичко, което изглежда лесно на думи се оказва по-сложно в действителност. Като начало, никой досега май не беше изнасял кон от България за Англия и не беше много ясно как точно трябва да се оформят нужните документи. Използвам случая да благодаря на служителите от РВМС Бургас за проявеното разбиране и оказаната помощ. Направихме план на пътуването: Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Германия, Белгия, Франция и накрая Англия.

Преминаването на Румъния е най-сложно, като начало услугите на GPS- а не могат да се използват напълно защото картите не са актуални и движейки се по маршрута на GPS-а може да се намериш на място където път просто няма, а и пътищата им са в окаяно състояние - за преминаването ни през Румъния ни бяха необходими около 20 часа. В Унгария единствения проблем е околовръстното шосе на Будапеща - чисто и просто не трябва да си там по време на пиковия трафик. Словакия не се усеща, а в Чехия направихме задължителната почивка .

В Германия се качващ на магистралата и така е чак до Ламанша, разбрахме къде е Белгия по това, че нощем магистралите са осветени като Цариградско шосе. Интересните моменти при пътуването бяха два: спуканата гума в Румъния (като поука - гледайте да имате поне две резервни гуми) и бурята на Ламанша. Стандартна процедура е изчакването на разрешението на капитана на ферибота за качване на кон на борда. Резултата е два - три дни път, малко нерви и един щастлив собственик на кон.

 
Да си купиш стадо коне

Когато човек е наистина влюбен в конете, рано или късно си купува кон. Понякога обаче колелото на живота се завърта, неусетно се стига до решението конете да се увеличат, започва се търсенето на повече и по-добри коне. При отглеждането на пейнтове винаги се черпи опит от Запада. Първоизточникът винаги ще бъде Америка, но и в Европа през последните 20 години, в страни като Италия, Германия, Холандия, Англия, Австрия и Чехия развиват много качествена развъдна дейност, като стремежът е да се внасят все по-добри коне. Така или иначе се заплаща транспорта, който в най-добрия случай е около 5 000 долара, никой не купува кон за 1000 долара, чийто транспорт е 5 пъти по-скъп.

След дълго търсене и няколко пътувания до Европа, и не на последно място известна доза късмет ни свързаха със семейството на Остин и Джоан Адамс, които продаваха стадо пейнтове. Помолихме за родословие и снимки и когато видяхме имена като Док Бар, Фреклес Плейбой, Кинг, Скрибълс, Блу Макс, Лео и други от този ранг вече бяхме запленени, защото това са коне оставили незабравима диря в развитието на породите куортър и пейнт . След няколко дни, дойдоха и снимките, на които на огромни пасища се разхождаха прекрасни коне с невероятна физика и окраска.

По същото време към нашия екип се присъединиха и новите ни партньори от Чехия и Словакия и заедно пристъпихме към сделка. А сделката беше 57 коня. Отлетяхме до Англия и в момента, в който видяхме конете на живо ги купихме. От този момент започнаха малките интересни приключения.
Да си купиш стадо коне
Да си купиш стадо коне

Приключение No 1:
Да си купиш стадо коне
Да си купиш стадо коне
Oт около 3 години конете бяха отглеждани на огромни пасища и бяха виждали човек само от джип. По-възрастните бяха започнали да подивяват, а младите си бяха направо като мустанги.
Приключение No 2:
Да си купиш стадо коне
Да си купиш стадо коне
Или плащащ огромни суми за оформяне на документи за износ на коне от Англия или се учиш да го правиш сам.
Приключение No 3:
Да си купиш стадо коне
Транспорт, камиони, каравани и фериботи - всичко трябва да си организираш сам и то без да имаш и най-малко понятие от тези неща, в допълнение санитарен контрол, ветеринарни изисквания на различните държави, през които се пътува и т.н.

След като се справихме, къде по-добре, къде по–зле, към средата на Декември 2009 закарахме 10 коня до Чехия и докарахме 11 коня в България.

За тези няколко месеца правихме всичко, което някога сме искали: да работим с коне, които не са докосвани от човек, научихме ги за по-малко от два дни да влизат в каравана, ваксинирахме и чипирахме малките, гонихме коне и бикове по пасищата. Напролет приключението продължава, а ентусиазма ни е още по-голям.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 23 - 33 от 48

Статии

Проблема "ДИВО МЕСО" при конете Представете си, че една сутрин отивайки да храните забележите, че вашия кон не е на мястото си, а стои на пасището срещу...прочети цялата статия
Как започнах да разбирам конете и как научих, че обучението на моя кон може да е удоволствие Преди няколко години когато се запознах с Павел, конската краста вече беше влязла под кожата ми и тъкмо си бях купил пър...прочети цялата статия
Транзели и мундщуци Транзели и мундщуци. Напоследък все по често идват клиенти които искат да си купят мундщуци за да яздат уестърн, по к...прочети цялата статия

Поговорка

Нито един ден прекаран в седлото не е загубен ден. Уинстън Чърчил

Календар - Western.bg