Кой е моят размер каубойска шапка?

Ето как да определите размера подходящ за вас:

  • Измерете обиколката на главата си със шивашки метър от средата на челото, над ушите, на нивото на слепоочията и най-изпъкналата част отзад на главата.
  • Полученият размер в сантиметри е размерът, който носите. Най-вероятно той ще бъде между 53 и 62 сантиметра, което е стандартният размер за глава на възрастен човек. Ако обиколката на вашата глава е 56 см, то вие носите шапка размер 56.
  • Няма зависимост която да определя кой носи по голям размер, мъжете или жените, високите или ниските хора.
Ако срещате затруднения, обадете ни се на +359 (888) 840 210 или ни пишете на e-mail: contact@western.bg
Kакъв трябва да е размера на седлото?

Когато избирате седло е важно да знаете, че седлото има два основни размера:

Размерът определящ дължината на седалката който се измерва в инчове например 15, 16, 17.

Размерът определящ ширината на отвора на предния лък при холката на коня при класическите седла се измерва в сантиметри например 28, 29, 30.

Някои производители използват своя цветова гама за определяне на същия размер при уестърн/ каубойските/ седла са приети следните размери семи куортър, куортър и фул куортър.

При избора на седло е необходимо и двата размера да са подбрани правилно за вашето удобство и безопасност.

Кои породи коне са най-подходящи за уестърн езда?

Всяка една порода е подходяща, но ако искате нещата да са както трябва най добре да се насочите към една от трите основни американски породи коне: куортър , пейнт и апалуза.

Каква е разликата между класическата и уестърн ездата?

Основната разлика е в начина на управление на коня. При уестърн ездата конете се управляват с отпуснати, висящи поводи и активна помощ от страна на краката на ездача когато иска коня да завие на ляво, ездача допира врата на коня с десния повод и обратно.

Ако имате проблем или въпрос свързан, с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас.