Препарат срещу външни паразити(Equi-Spot)

Umbria Equitazione

Течен препарат.

Предпазва от различни видове мухи, конски мухи,кърлежи и комари.

Приложение:

Всяка кутийка съдържа три апликатора от по 10 мл.Това количество  защитава коня за период от 14 дни, дори и когато е при неблагоприятни атмосферни условия или изкъпете коня.

Извадете апликатора от опаковката. Сгънете по перфорацията между апликаторите и откъснете един от тях. Придържайки апликатора с наклонен край, насочен нагоре и далеч от лицето и тялото, издърпайте тесния край в линията на сгъване. Нанесете един апликатор (10 ml) от продукта, както е показано на картинката по-долу.

По 1мл.в областта между ушите,5 мл. започвайки от главата (между ушите) по протежение на основата на гривата и дорзалната средна линия до таза (основа на опашката); 1 мл. на всеки преден крайник, между коляното и бабката (общо 2 мл.); 1 мл. на всеки заден крайник, между скакателната става и бабката (общо 2 мл.); Не прилагайте отново продукта преди 14 дни

Нанесете както на дясната, така и на лявата страна на коня. Използвайте целия продукт в апликатора.

Дръжте лявата и дясната страна на апликатора между палеца и показалеца. Когато задният край на апликатора се наклони леко надолу, леко поставете края на апликатора на мястото, където искате да приложите продукта. Бавно завъртете обратно края на апликатора нагоре, докато изтече една четвърт от продукта.

Специалните агенти, съдържащи се в формулата Equi-Spot, позволяват проникването на технически перметрин до подкожния слой на коня (виж фигурата), което гарантира защита от външни паразити.

По този начин Перметринът запазва активността си дори в случай на дъжд, цялостно къпане или интензивно изпотяване по време на ежедневните упражнения.

Действие: Equi-Spot предпазва коня от конски, мухи, комари и кърлежи както в конюшнята, така и на открито. Специалната му формула гарантира неговата устойчивост на вода и пот, което я прави практичен и ефективен продукт. Продуктите изпълняват двойно действие към кръвосмучещите насекоми, когато влязат в контакт с третираната част:

1) Инсектицид / акарицид с продължително време на контакт;

2) Дразни насекомото с по-къси времена: последното, известно като "антифидеринг" ефект, се проявява с невъзможността от страна на членестоногите да извършва кръвното брашно и последващото му отстраняване. Като цяло, сумата на двата ефекта защитава коня средно от около 80% от ужилванията в сравнение с нелекуваните субекти. Продуктът остава ефективен дори и на разстояние от обработката.

Пиретроидите могат да бъдат разделени на поколения, в зависимост от това кога са били измислени и техния синтез. Неговата молекула е по-нова от първото поколение пиретроиди и следователно е по-ефективна срещу насекоми и при по-ниски дози. Перметринът също е много по-ефективен, но преди всичко много по-стабилен на светлината и кислорода, в сравнение с пиретроидите от първо поколение и е истински пиретроид с остатъчно действие!

Забележка: Според проучвания на Министерството на общественото здравеопазване в Кънектикът, Перметринът има ниска токсичност за бозайници и много малко алергични реакции, което позволява да се използва с абсолютно спокойствие при различни животински видове, включително коне.

Перметринът, в частност, е прародител на второ поколение пиретроиди.

12600 лв
В цената има включен данък на стойност 2100 лв.
Изпрати запитване
Добави в любими