Нагръдник с мартингал

95769Waldhausen
Размер оглавници/гамаши/юзди
Цвят
14000 лв
В цената има включен данък на стойност 2333 лв.
Изпрати запитване

Висококачествен нагръдник изработен от качествена кожа. С катарами от неръждаема стомана, еластична вложка на шията и подвижни колани за мартингал.

С декоративни шевове на моста и нагръдника.


Мартингалът (от френския мартингал) е елемент от конската сбруя, който представлява къс колан с широчина около три сантиметра, имащ в единия край примка и катарама, а другият му край е раздвоен на два колана, към краищата на които са пришити специални пръстени. Мартингалът е прикрепен през предната обиколка и преминава между предните крака на коня по гърдите, до юздите, които преминават през мартингалните пръстени.


Токата в края на примката, служи за удължаване и скъсяване на мартингала, което е помощно средство за правилното задържане на главата и шията на коня по време на езда, а също и за омекотяване на внезапните движения на юздите . Мартингалът не позволява на коня да извърти и да повдигне главата си  .

Трябва да бъде е монтиран така, че пръстените да достигат до средата на врата на коня. 

С късо прилепнал мартингал е ограничена свободата на движение на врата и главата на коня и следователно контролът върху юздите;  а твърде дългият мартингал не играе нужнта роля.

Използва за обездка,  за полска езда ,  при ловни коне и конни надбягвания.